Tagiatelle z kurczakiem w sosie szpinakowo - śmietanowym

autor: , kategoria: makarony, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-06-06
  • Tagiatelle z kurczakiem w sosie szpinakowo - śmietanowym

Składniki:

Przygotowanie:

• Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka lub gryros, a następnie przesmażyć na oliwie/oleju.
• Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Następnie dodać szpinak (może być rozmrożony), mieszać od czasu do czasu i dusić aż cała woda wyparuje. Pod koniec dodać zmiażdżony czosnek i wszystkie przyprawy (vegeta, pieprz, gałka, czosnek). Następnie dodać kurczaka i wszystko przemieszać. Jeżeli ktoś nie posiada dużej i głębokiej patelni to proponuję przed dodaniem śmietany i sera przełożyć wszystko do garnka. Na pewno łatwiej będzie to wszystko zamieszać
• Ser pleśniowy pokroić w kostkę i dodać do mieszanki kurczakowo – szpinakowej razem ze śmietaną. Wszystko wymieszać i pozostawić na małym ogniu do zagotowania.
• Makaron ugotować al dente, odcedzić, przełożyć do garnka z gorącym sosem, i wszystko dokładnie wymieszać.
• Następnie nałożyć na talerz, wziąć w jedną rękę widelec, w drugą łyżkę i można się delektować pysznym obiadkiem 
• Jestem pewna, że wielbicielom makaronów i szpinaku przypadnie do gustu 

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem