Ryżowa patelnia

autor: , kategoria: dania z ryżu, Szybki obiad - KONKURS , dodano: 2012-06-15
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryżowa patelnia
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryżowa patelnia

Składniki:

Przygotowanie:

1.Cebulę obieramy i kroimy w piórka, paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
2.Podrumiemianiemy cebulkę na oleju, następnie wlewamy bulion i wsypujemy ryż.
3.Dosajemy paprykę i próżymy na wolnym ogniu. Wrazie gdyby bulion się wygotowywał można dolewac po troszkę wody aby się nie przypaliło.
4. Gdy ryż zacznie byc miękki dodajemy przecier pomidorowy i zgnieciony praską czosnek.
5.Gotujemy do uzyskania miękkiego ryżu i konsystencji z minimalną ilością płynu(wody).
6.Doprawiamy papryką w proszku i pieprzem.
7.Powinniśmy odczeka chwilę aż odrobinę ostygnie ponieważ w czasie gotowania potrawa osiągnęła bardzo wysoką temperaturę.
SMACZNEGO!:)

    Śr. ocena: 4.67 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • motocomfort, 2012-06-15 17:09:04
    motocomfort
    1
    Bardzo fajne jedzonko, proste i szbki, ja robie ryz bardzo czesto i to w taiej formie tylko dodaje miecho, np korojonego kurczaka albo kotleta z poprzedniego dnia.
  • La Monica, 2012-06-18 14:51:09
    La Monica
    -2
    Dobry, szybki obiad. Lubimy takie z mężem Robię identycznie ( czasami dodaję sos sojowy, przyprawę 5 smaków i jakieś mięcho-wtedy wychodzi po chińsku ).
  • catttt, 2012-09-12 23:31:54
    catttt
    1
    Pyszności! Dodałam trochę cukinii (w tym samym momencie co paprykę) i oregano, a oprócz tego trzymałam się przepisu Faszerowałam tym także cukinie- wyszło bardzo efektownie, polecam wypróbować
    BTW, Ostatnio moje obiady kręcą się wokół: ryżu, cukini i papryki

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe