żeberka w sosie curry

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2012-06-15
  • żeberka w sosie curry

Składniki:

Przygotowanie:

żeberka umyć osuszyć.Obsypać mąką i obtoczyć w curry.Odstawić na 2 godz do lodówki.Następnie pokroić je na mniejsze kawałki i podsmażyć na oleju.Przełożyć je do garnka do zapiekania.Dodać 2 duże jabłka pokrojone w ósemki, pęczek szczypioru.Następnie zalać żeberka szklanką wina półwytrawnego i połową szklanki wody, dodać wegetę do smaku i 2 łyżeczki cukru.Wstawić do piekarnika żeby się udusiły. Jak będą miękkie opruszyć po wierzchu mąką dla zagęszczenia sosu.W trakcie zapiekania sprawdzać stan płynów jeśli jest go mało uzupełnić.Smacznego, polecam.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 0 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia Gotuje z Polki.pl - Curry z dyni i kurczaka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta