zupa z pora z mięsem mielonym

autor: , kategoria: zupy kremy, kuchnia niemiecka , dodano: 2012-06-21
  • zupa z pora z mięsem mielonym

Składniki:

Przygotowanie:

Z kostki rosołowej przygotowujemy bulion. Wlewamy połowę garnka wody. Gdy mamy już bulion, dodajemy umyte pory (ja daję część białą i zieloną). Gotujemy do momentu aż por będzie miękki. Na patelni podsmażamy mięso mielone, doprawiamy je i odlewamy nadmiar wody, który się zebrał po smażeniu. Gdy pory są miękkie zdejmujemy je na chwilę z ognia i blenderem miksujemy aby powstał krem. Gdy mamy już krem z porów, dodajemy do niego podsmażone mięso mielone i wstawiamy ponownie na ogień. Gotujemy kilka minut aby zupa przegryzła się z mięsem. Najlepszy efekt daje podanie zupy w chlebie.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem