Zupa śmietanowa z szantą

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2012-06-25
  • Zupa śmietanowa z szantą

Składniki:

  • zimna woda [1 szklanka]
  • szanta [1 łyżka] (można ją kupić przez internet lub w sklepie zielarskim)
  • wino białe wytrawne [0.25 l]
  • śmietana lub masło [2 łyżki]

Przygotowanie:

Szantę gotować w wodzie przez 3 minuty, odcedzić, dodać śmietanę lub masło i gotować jeszcze raz z winem przez 2 minuty. Zupę pić ciepłą raz dziennie przez tydzień.
Jest to zupa lecznicza, dlatego proszę nie zwracać uwagi na gorzki smak. Należy ją pić przy nieżycie gardła, przewlekłym zapaleniu gardła i krtani oraz zapaleniu zatok przynosowych.
Przepis wzięłam z książki pt."Wiedza lecznicza św. Hildegardy z Bingen od A do Z" i osobiście bardzo ją polecam, bo dzięki niej wyleczyłam się z wielu chorób.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa solianka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem