Zupa śmietanowa z szantą

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2012-06-25
  • Zupa śmietanowa z szantą

Składniki:

Przygotowanie:

Szantę gotować w wodzie przez 3 minuty, odcedzić, dodać śmietanę lub masło i gotować jeszcze raz z winem przez 2 minuty. Zupę pić ciepłą raz dziennie przez tydzień.
Jest to zupa lecznicza, dlatego proszę nie zwracać uwagi na gorzki smak. Należy ją pić przy nieżycie gardła, przewlekłym zapaleniu gardła i krtani oraz zapaleniu zatok przynosowych.
Przepis wzięłam z książki pt."Wiedza lecznicza św. Hildegardy z Bingen od A do Z" i osobiście bardzo ją polecam, bo dzięki niej wyleczyłam się z wielu chorób.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem