Pesto z bazylli i pietruszki

autor: , kategoria: pasty , dodano: 2012-07-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pesto z bazylli i pietruszki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pesto z bazylli i pietruszki

Składniki:

  • bazylia [2 szklanki] (liscie)
  • pietruszka [1 pęczek] (ok 0,5 szkl natki)
  • orzeszki pinii [0.5 szklanki]
  • ser parmezan [0.5 szklanki] (tarty)
  • sól [1 łyżeczka]
  • pieprz (do smaku)
  • oliwa z oliwek [0.75 szklanki]
  • czosnek [1 ząbek] (maly)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki (oprócz oliwy z oliwek) zmiksować. Do jednolitej masy dodać oliwę.

Podawać z makaronem :)

Pesto można przechowywać ok 1 tygodnia w szczelnie zamkniętym słoiczku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Robert Harna - pesto alla genovese

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką