Blok kokosowo- czekoladowy

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2012-07-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Blok kokosowo- czekoladowy
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Blok kokosowo- czekoladowy

Składniki:

Przygotowanie:

Na początek trzeba naszykować 2 małe garnuszki lub w 2 miskach w mikrofali zagrzać..
Po kolei w 1 musi być pół masła + połowa cukru + kakao+mleko,
a w 2 garnku(misce) musi być druga połowa masła + 3/4 kokosu+ druga polowa cukru.(kokos mozna wcześniej uprażyc ale nie trzeba)
Ma się zagrzać na tyle żeby powstała taka dość gęsta masa, żeby się składniki połączyły.
Do masy kokosowej od razu dosypujemy 250gr mleczka w proszku i mieszamy.. Odstawiamy do przestygnięcia.
Masę kakaową przelać do większej miski i tam dodać bakalie (rodzynki,migdały) jak kto lubi, resztę mleka w proszku i pokruszone herbatniki. Wymieszać, a gdyby masa była za gęsta dolać trochę zimnego mleka i wymieszać. Na blaszkę (najlepiej plastikową) dać papier do pieczenia. Pierw przełożyc kakaową masę i rozprowadzić na blaszce, a na to dać kokosową masę. Na wierch posypać kokos lub ułożyć ciastka jeśli jakieś zostały. Całośc dać do lodówki najlepiej na całą noc.. doglądać czasem już w 3 godziny jest gotowe do krojenia i zjadania. :)
Smacznego!!
Niestety nie posiadam fotki :(
z ceną i czasem podałam na oko.. :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem