Kotleciki z cukinii

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2012-07-11
  • Mniam: 16
    Mniam zdjęcie! Kotleciki z cukinii
    Mniam: 16
    Mniam zdjęcie! Kotleciki z cukinii

Składniki:

Przygotowanie:

Cukinię umyć, obrać, pokroić na grubsze plastry. Posolić, posypać ziołami prowansalskimi i pieprzem. Zaczekać 10 minut, aż puszczą wodę, odsączyć.
Każdy plaster obtaczać tak jak kotlety - najpierw w mące, później w rozmąconym jajku (z dodatkiem soli, pieprzu i ziół), a na koniec w bułce tartej. Smażyć na oliwie, na średnim płomieniu, aż cukinia stanie się miękka. Gdy jedna ze stron nabierze złotego koloru, przewrócić na drugą i położyć plasterek mozzarelli.

    Śr. ocena: 4.33 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • blllueberry, 2012-08-09 09:43:45
    blllueberry
    -1
    uwielbiam je! są przepyszne
  • brunetteblend, 2012-08-10 10:09:27
    brunetteblend
    0
    mniam! uwielbiam je! zazwyczaj jem bez mozzarelli, musze spróbować z.
  • wyzgielicha, 2012-08-10 12:54:10
    wyzgielicha
    1
    Kocham je. Mogę je jeść codziennie
  • Szotta, 2012-09-19 12:16:07
    Szotta
    Ja też jem bez mozzarelii i uwielbiam je Robię też czasami podobne z patisonów
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem