Sernik z malinami na zimno

autor: , kategoria: serniki , dodano: 2012-07-27
  • Sernik z malinami na zimno

Składniki:

Przygotowanie:

Spód:

Ciastka bardzo dorbno pokuruszyć, najklepiej w blenderze i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Masą wyłożyć spó blaszki, odstawić do lodówki na minimum 30 minut.

Masa:

Śmietanę ubić z cukerm waniliowym i dodac do serka, delikatnie wymieszać. Do serka oddatc także 100g cukuru oraz sok z cytryny.

Maliny rozmrozić, zmiksować z 50g cukru. Przetrzeć przez sitko, żeby pozbyć sie pestek (ja tego nie robię ;) )

Rozpuścić żelatynę w 250ml wody i gdy wystygnie, połowe dodac do sera a polowe do malin.

Na przygotowany spód wylać serek, następnie maliny. Masę zamieszać delikatnie nożem.

Sernik włożyć do lodówki na 4h.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • ptysza, 2012-08-05 21:31:55
    ptysza
    1
    zrobilam - pyszne w sumie to zjedlismy cala blaszke sami z mezem
    polecam, bo ciasto nie jest słodkie - porównując do innych przepisów tu jest na prawdę mało cukru

    ale nie stężało mi w ciągu podanego czasu - może prze te upały? ale po 24 godz bylo super
    na pewno jeszcze zrobie

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe