Krewetki otulone wędzonym łososiem

autor: , kategoria: przekąski na zimno, owoce morza , dodano: 2012-07-31
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krewetki otulone wędzonym łososiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krewetki otulone wędzonym łososiem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krewetki otulone wędzonym łososiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krewetki otulone wędzonym łososiem

Składniki:

Przygotowanie:

1. Krewetki ugotować w lekko posolonej wodzie (jeśli mamy już te ugotowane wystarczy sparzyć).
Pokroić na cztery części.
2. Szczypiorek drobno pokroić.
3. Krewetki, szczypiorek i Almette wymieszać.
4. Doprawić solą, pieprzem - należy pamiętać, że wędzony łosoś jest bardzo słony, więc nasze nadzienie powinno być delikatne (można odpuścić solenie).
5. Foremkę, małe miseczki wyłożyć plastrem łososia, nałożyć masę serkową, przykryć łososiem.
6. Odstawić do lodówki na min. godzinę.

Można zrobić bez krewetek użyć świeżego ogórka drobno pokrojonego. Zrobić w formie roladek.
Ja użyłam formy silikonowej, którą stosuje do wielu rzeczy (galaretki, blok czekoladowy, ciastka). Świetnie odchodzi :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe