Krewetki otulone wędzonym łososiem

autor: , kategoria: przekąski na zimno, owoce morza , dodano: 2012-07-31
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krewetki otulone wędzonym łososiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krewetki otulone wędzonym łososiem
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krewetki otulone wędzonym łososiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krewetki otulone wędzonym łososiem

Składniki:

  • Krewetki królewskie [16 szt.] (można dodać więcej - zależne od preferencji)
  • łosoś wędzony [4 plastry] (Zależne od wielkości plastrów, mnie zazwyczaj wychodzi więcej)
  • Serek almette ziołowy [1 op.]
  • szczypior [6 szt.] (może być więcej )
  • sól morska
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Krewetki ugotować w lekko posolonej wodzie (jeśli mamy już te ugotowane wystarczy sparzyć).
Pokroić na cztery części.
2. Szczypiorek drobno pokroić.
3. Krewetki, szczypiorek i Almette wymieszać.
4. Doprawić solą, pieprzem - należy pamiętać, że wędzony łosoś jest bardzo słony, więc nasze nadzienie powinno być delikatne (można odpuścić solenie).
5. Foremkę, małe miseczki wyłożyć plastrem łososia, nałożyć masę serkową, przykryć łososiem.
6. Odstawić do lodówki na min. godzinę.

Można zrobić bez krewetek użyć świeżego ogórka drobno pokrojonego. Zrobić w formie roladek.
Ja użyłam formy silikonowej, którą stosuje do wielu rzeczy (galaretki, blok czekoladowy, ciastka). Świetnie odchodzi :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jabłka w cieście

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem