tagiatelle szpinakowe z łososiem i pomidorami suszonymi

autor: , kategoria: ryby, makarony , dodano: 2012-07-31
  • Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! tagiatelle szpinakowe z łososiem i pomidorami suszonymi
    Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! tagiatelle szpinakowe z łososiem i pomidorami suszonymi

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i podsmażyć na złoto na oliwie (najlepiej tej od pomidorów suszonych). Dodać zmiażdżony czosnek i dokładnie wymieszać. Następnie dodać łososia i pokrojone w paseczki pomidory, i podsmażyć na wolnym ogniu. Zdjąć z ognia i wlać śmietanę i wsypać oregano. Delikatnie podgrzać, uważając, żeby śmietana się nie zważyła.Doprawić do smaku.

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany al'dente dodać do łososia i dokładnie wymieszać, aby sos pokrył cały makaron i został przez niego wchłonięty.
Przed podaniem posypać uprażonymi pestkami dyni.

Smacznego!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • dadelajda, 2013-03-23 17:24:00
    dadelajda
    0
    Jedna z najsmaczniejszych rzeczy jaką kiedykolwiek jadłam! Przepis idealny, dziękuję
  • juuuhu, 2013-08-08 15:58:37
    juuuhu
    1
    Super przepis, musze spróbować!!!
  • GraskaW, 2017-06-01 12:43:34
    GraskaW
    0
    Muszę spróbować, brzmi pysznie Nie jem mięsa, dlatego połączenia strączków lub ryb z makaronem uwielbiam. W mojej diecie na lionfitness miałam ostatnio na obiad spaghetti z grysem sojowym - smakuje jak typowe spaghetti bolognese...polecam danie wegetarianom

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe