Czekoladowe ciasto cukiniowe bez tłuszczu

autor: , kategoria: przekąski na zimno, dania niskokaloryczne , dodano: 2012-08-04
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Czekoladowe ciasto cukiniowe bez tłuszczu
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Czekoladowe ciasto cukiniowe bez tłuszczu

Składniki:

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować odrobiną margaryny i obsypać mąką.
W misce wymieszać mokre składniki: jajka, wanilię, cukier brzozowy/fruktozę, sól i przecier jabłkowy. Do drugiego naczynia wsypać suche składniki: mąkę, kakao, sodę, cynamon i dobrze wymieszać.
Do suchych składników dodać mokre i mieszać, aż do całkowitego ich połączenia. Następnie dodać odciśniętą cukinię i połamaną czekoladę.
Przełożyć do foremki. Piec około 30-40 minut, aż do momentu, gdy na wbitym w ciasto patyczku, po wyjęciu, nie będzie surowego ciasta.
Wyjąć z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • danix, 2012-10-11 15:14:11
    danix
    0
    świetne ciasto!! pyszne i zdrowe
  • just_me, 2013-08-04 14:03:56
    just_me
    ile to jest 1g jajka?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe