Kotlety z kaszy gryczanej

autor: , kategoria: dania z kaszy , dodano: 2012-08-10
  • Kotlety z kaszy gryczanej

Składniki:

Przygotowanie:

Kaszę ugotować w 1,5 raza większej objętości wody w stosunku do kaszy.
Cebulę pokroić w kosteczkę i przyrumienić na maśle. Ser zetrzeć i połączyć z cebulą. Dodać kaszę. Przyprawić solą i pieprzem, dodać surowe jajko i bułkę, wymieszać i formować kotlety. Smażyć można na tłuszczu ale ja smażę na suchej patelni - chwilkę z jednej i drugiej strony i gotowe.
Można jeść jako samodzielny posiłek, przekąskę lub jako dodatek do czegokolwiek. Ja zazwyczaj robię takie kotleciki do zupy warzywnej.

Mało kaloryczne i przepyszne
Smaczenego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem