Makaron z tuńczykiem i jogurtem greckim.

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2012-08-16
  • Makaron z tuńczykiem i jogurtem greckim.

Składniki:

Przygotowanie:

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. W tym samym czasie w jakim będzie gotował się makaron robimy sos.

Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek siekamy. Podsmażamy na patelni lub w wysokim garnku. Tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do patelni gdy cebula będzie już zeszklona. Podsmażamy na małym ogniu 5 min. Po tym czasie dodajemy jogurt grecki. Gdy jogurt się podgrzeje na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany szczypiorek.

Makaron jest naprawdę pyszny kto raz go spróbuje będzie go robił ciągle.

Smacznego!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe