Makaron z tuńczykiem i jogurtem greckim.

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2012-08-16
  • Makaron z tuńczykiem i jogurtem greckim.

Składniki:

  • makaron penne [400 g] (mogą być też świderki kto co lubi)
  • tuńczyk [1 op.] (w kawałkach w sosie własnym)
  • jogurt grecki [1 op.]
  • szczypior [1 pęczek]
  • cebula [1 szt.]
  • czosnek [1 ząbek]
  • olej [2 łyżki]
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. W tym samym czasie w jakim będzie gotował się makaron robimy sos.

Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek siekamy. Podsmażamy na patelni lub w wysokim garnku. Tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do patelni gdy cebula będzie już zeszklona. Podsmażamy na małym ogniu 5 min. Po tym czasie dodajemy jogurt grecki. Gdy jogurt się podgrzeje na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany szczypiorek.

Makaron jest naprawdę pyszny kto raz go spróbuje będzie go robił ciągle.

Smacznego!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Gotowanie makaronu - wywiad z Piotrem Ceranowiczem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem