Placuszki

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2012-08-23
  • Placuszki

Składniki:

  • cukier [2 łyżki]
  • mąka tortowa [3 szklanki] (Ciasto powinno być gęste ale nie zdyb gęste )
  • jajka [4 szt.] (zależy od ilości osób ja zazwyczaj robie na 4 ale u mnie w rodzinie je się po 15- 20 placuszków)
  • aromat migdałowy do ciast [2 szczypty]
  • borówki [1 op.] (do dekoracji)
  • bita śmietana [1 op.] (Do dekoracji )
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

1. Na początek do miski wsypujemy mąkę ,cukier,aromat migdałowy,proszek do pieczenia i jajka i wszystko mieszamy mikserem ....

2. Jeśli ciasto będzie gęste dajemy go na rozgrzaną patelnie ... po 1 minutce bieżemy jeden mały placuszek i przewracamy go na 2 stronę

I tak robimy z kolejnymi na talerzyk dajemy margarynę i przekładamy po kolej masłem

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl- Tyrolskie naleśniki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem