Chleb z jajkiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2012-08-24
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chleb z jajkiem
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chleb z jajkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka rozbijamy do głębszego talerza lub miseczki.

Dodajemy sól, pieprz, vegetę, paprykę słodką i ostrą oraz majeranek.

Roztrzepujemy wszystko widelcem. Na patelni rozgrzewamy olej bądź masło.

Chleb maczamy w jajku z obu stron i kładziemy na patelni.

Smażymy do ścięcia się jajka, przewracamy na drugą stronę i powtarzamy czynność.

Smacznego. :)

    Śr. ocena: 4.36 / recenzji: 11 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • mariamarysienka, 2012-08-24 17:00:59
    mariamarysienka
    6
    o tak, w moim domu jest to sprawdzony sposób na wykorzystanie czerstwego chleba bomba kaloryczna, ale naprawdę pyszna - chleb jest mięciutki i otoczony puszystym jajkiem
  • klada, 2012-08-24 18:03:37
    klada
    Ja jeszcze daję szynkę i ser Bomba kaloryczna, ale jaka pyszna
    Komentarz
  • mariamarysienka, 2012-08-24 18:34:06
    mariamarysienka
    klada - jak dodajesz szynkę i ser? kiedyś próbowałam dodać ser do jajka ale wszystko odpadało
    Komentarz
  • XxXJuSstiii, 2012-08-24 20:36:32
    XxXJuSstiii
    Ja zawsze robię sobie 2 kromki i środek dodaję ser a do jajka wsypuję zioła prowansalskie
    Komentarz
  • klada, 2012-08-25 17:32:26
    klada
    Maraimarysienka,

    chleb maczam w jajku, smaże z jednej strony na patelni, przewracam i na upieczona strone daje ser i szynke, przykrywam patelke jakąś pokrywka by się ser rozpuscil.
    Komentarz
  • olyy, 2012-08-25 19:41:26
    olyy
    robię trochę innaczej ale to też wydaje się pyszne, więc muszę spróbować, jutro na śniadanie
    Komentarz
  • klada, 2012-08-25 20:25:56
    klada
    No i polewam keczupem
    Daj znac jak wyszło
    Tylko musisz pamiętac, że jak ser się roztopi to nic, musisz jeszcze sprawdzic czy druga strona w tym czasie się upiekla
    Komentarz
  • DudiBoy, 2012-08-26 06:16:26
    DudiBoy
    Proponuję jeszcze dodać przepis na chleb z masłem ;P
    Komentarz
  • mariamarysienka, 2012-08-26 12:09:54
    mariamarysienka
    DudiBoy znam bardzo wiele osób, które nigdy nie słyszały o takim sposobie na chleb

    klada jak wypróbuję to podzielę się wrażeniami
    Komentarz
  • jola0078, 2012-08-26 16:28:35
    jola0078
    0
    Genialne w swojej prostocie. Uwielbiam taki chleb
  • CARLA_23, 2012-09-27 18:37:01
    CARLA_23
    Jak dla mnie smak młodości
    Gdyby nie dieta to byłaby to moja dzisiejsza kolacja
    Komentarz
  • Moniaczek_W, 2012-10-20 01:59:12
    Moniaczek_W
    0
    Uwielbiam chleb w jajku ale do roztrzepanego jajka przede wszystkim czosnek granulowany! on daje ten smak poza tym daję sól lub vegete, również paprykę słodką i ostrą i szczypte pieprzu ... Mimo tych kalorii uwielbaim! Polecam po % nocy ( 4 gwiazdki za brak czosnku granulowanego, on naprawdę daje ten smak )
  • aniaa22, 2012-10-20 09:09:09
    aniaa22
    0
    uwielbiam i robie kilka razy w tygodniu dla siebie i synka. ja robie w samym jajku bez przypraw. smaze na masle i sole na talerzu. tak nam najbardziej smakuje
  • martynka_kg, 2012-10-21 14:34:54
    martynka_kg
    0
    uwielbiam ten chlebek niedawno w sumie spróbowałam pierwszy raz, jest przepyszny nawet w takiej zwykłej wersji bez specjalnych dodadtków, tak jak Ty robisz
  • the rock, 2012-10-22 01:25:09
    the rock
    nie miałam przyjemności jeść ale na pewno spróbuję
    Komentarz
  • dominaAnna, 2012-10-22 16:09:13
    dominaAnna
    0
    Pycha, ja dodaję do jajek łyżkę śmietany wtedy sa puszyste i wyśmienicie smakują
  • paula54, 2013-03-03 18:37:34
    paula54
    u nas na to wołają kotlety po studencku
    Jest to chyba najulubieńszy rodzaj śniadania mojego mężula - chlebuś w jajeczku z szynką, pomidorkiem, prażoną cebulką i serkiem. Pychota
    Komentarz
  • Myszos80, 2013-03-05 20:50:28
    Myszos80
    0
    Ja znam pod nazwą tosty francuskie, tylko że bez przypraw, jedynie sól i pieprz, a na górę ser żółty
  • xkakusiax, 2013-10-29 12:42:46
    xkakusiax
    0
    Przepis znany od zawsze w moim domu Robię jak tylko mam ochotę na jajko i chleb. Ja dość mocno przyprawiam, oprócz soli i pieprzu, dodaje czosnek (świeży, albo z paczki), papryka ostra oraz czasami bazylie
  • iceflower, 2013-10-30 14:07:34
    iceflower
    0
    Podobno przysmak z województwa świętokrzyskiego, mi nie podchodzi, za tłuste, za ciężkie, puste kalorie. Jadłam chyba dwa razy - raz solo z keczupem, raz jeszcze z jakąś szynka i serem. Dobrze że za każdym razem w towarzystwie alkoholu, bo inaczej chyba bym nie przełknęła.
  • sublime, 2013-10-31 12:48:04
    sublime
    0
    Ja dodaję do roztrzepanego jajka... odrobinę mleka. No i na koniec polewam keczupem

    Miałam dziś rano małych gości... i im też smakowało
  • youmynothing, 2013-11-07 15:14:03
    youmynothing
    vegete czyli glutaminian sodu? nie dzieki ale pewnie dobre
    Komentarz
  • juuuhu, 2013-11-07 15:39:31
    juuuhu
    0
    Uwielbiam, robię zawsze, gdy mam w domku 2-3 dniowy chlebek. Często robię wariacje na ten temat, tzn, posypuję ziołami / dodaję ser/ z sosem czosnkowym/ na słodko/ po hawajsku: z plastrem ananasa i serem - mozliwości jest wiele. A wersja light? Wystarczy piec na patelni teflonowej!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe