Chłodnik z fetą

autor: , kategoria: przekąski na zimno, zupy , dodano: 2012-08-28
  • Chłodnik z fetą

Składniki:

  • barszcz czerwony ekspresowy [1 szt.] (szaszetka (może być z Winiar)
  • jogurt naturalny [1 szklanka]
  • śmietanka 30% [200 ml]
  • posiekany szczypiorek [1 ] (pęczek)
  • posiekany koperek [2 łyżki]
  • ser feta [1 op.]
  • sok z cytryny (do smaku)
  • pieprz (do smaku)

Przygotowanie:

1. Barszcz przygotuj w 500 ml wrzącej wody i ostudź.
2. Dodaj jogurt , śmietankę i zieleninę.
3. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.
4. Ser pokrój w kostkę . Chłodnik podawaj z fetą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa solianka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką