placuszki z cukinii

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, placki , dodano: 2012-09-13
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! placuszki z cukinii
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! placuszki z cukinii

Składniki:

Przygotowanie:

Cukinię myjemy (nie obieramy). Wydrążamy pestki jeśli są już spore i twarde. Ucieramy na tarce o dużych oczkach razem z połówką cebuli. Dodajemy całe jajko, mąkę (przyznaję, że dodałam na oko - dajcie tyle żeby masa była zwarta), solimy i pieprzymy. W przepisie z którego korzystałam była mowa o dodaniu 2 łyżek mleka, co zrobiłam, ale szczerze uważam to za bezsensowne, bo tylko mi masę rozrzedziło Na koniec dodałam posiekaną natkę z pietruszki i smażyłam na patelni do złotego koloru. Zjadłam je z odrobiną kwaśnej śmietany Przepyszne:)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • catttt, 2012-09-18 23:36:24
    catttt
    0
    W przepisie jest napisane: ''(...) razem z połówką cebuli'' a w składnikach nie ma cebuli.
    Ale dałam 1 cebulę na 1 cukinię i wyszły pyyyszne! Myślę, że warto odsączyć placuszki z tłuszczu na papierze takim śniadaniowym.
    Mleka nie dodawałam.
    Polecam, są pyszne
  • the rock, 2012-09-19 00:06:34
    the rock
    Masz rację, zjadłam cebulę
    Ale cieszę się, że smakowało
    Komentarz
  • Anethka, 2015-09-17 15:41:52
    Anethka
    0
    Zamiast pietruszki dodaję koperek. Dużo koperku. Rzeczywiście to danie jest przepyszne!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe