Słodko-ostra zupa chińska

autor: , kategoria: zupy, kuchnia chińska / wietnamska , dodano: 2012-09-13
  • Mniam: 5
    Mniam zdjęcie! Słodko-ostra zupa chińska
    Mniam: 5
    Mniam zdjęcie! Słodko-ostra zupa chińska
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Słodko-ostra zupa chińska
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Słodko-ostra zupa chińska

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś myjemy, usuwamy zbędne żyłki, tłuste kawałki. Kroimy w kostkę. Solimy i pieprzymy, a następnie podsmażamy na oleju.
W tym czasie, do 1.5l wody wkładamy jedną kostkę rosołową i gotujemy wywar.
Kiedy pierś się podsmaży odstawiamy ją na bok (najlepiej przełożyć do jakiejś miski wyłożonej papierem, żeby odsączyć olej). Smażymy mieszankę chińską na maśle (solimy trochę).
Gdy mieszanka się podsmaży, wrzucamy mięso i mieszankę warzyw do wywaru i chwilę gotujemy.
Dodajemy sos, wszystko jeszcze chwilę gotujemy.
I gotowe!
Szybko, pysznie :)

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • grabek69, 2013-01-14 12:29:08
    grabek69
    0
    uwielbiam takie pszysmaki
  • Ametys, 2013-01-14 19:20:51
    Ametys
    2
    Fajnie, lubie niecodzienną kuchnię i często po nią sięgam.
    Jednak odejmuję gwiazdkę za mieszankę chińską a dokładnie za to, że trzeba opisać przynajmniej co w niej jest, ponieważ ja jej nie widziałam i nie wiem, a chciałabym zrobić tę zupę, i co wtedy?
  • ab88, 2013-01-22 20:27:38
    ab88
    1
    bardzo dobra to mój pierwszy przepis z internetu (zawsze to tylko zdjęcia oglądam )
  • misianka, 2013-06-30 11:35:37
    misianka
    0
    zachęcająca zupka, pewnie wybróbuję
  • solange421, 2013-11-04 17:45:17
    solange421
    0
    jakoś mnie nie przypadła go gustu, spodziewałam się czegoś lepszego, plus za ciekawy przepis
  • ingrid88, 2013-11-13 09:44:47
    ingrid88
    o matko! muszę tego spróbować! wygląda przeapetycznie, a i mój klimat smakowy
    Komentarz
  • Stokrotek90, 2015-11-06 17:23:38
    Stokrotek90
    Ja np. nie smażę mieszanki tylko gotuję wraz z wywarem. Zamiast kostki - dobry jest bulion bez glutaminianu sodu (na warzywach, kurczaku), jeśli chodzi o przyprawy dodaję sos sojowy ciemny, paprykę słodką, ostrą, czosnek niedźwiedzi, trochę kuminu i curry - wtedy jest bajka! A i do tego makaron ryżowy - hit imprez!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe