Jabłecznik z kokosami.

autor: , kategoria: ciasta ucierane, kuchnia polska , dodano: 2009-12-16
  • Jabłecznik z kokosami.

Składniki:

  • biszkopty [1 szt.] (upiec)
  • żelatyna [6 łyżek] (rozpuścić)
  • margaryna [0.5 kostki]
  • cukier [0.5 szklanki]
  • jabłka [1.5 kg] (2 słoiki)
  • wiórki kokosowe [20 dag] (grube)
  • krem karpatkowy [1 op.]

Przygotowanie:

Upiec biszkopt na prostokątnej blasze. Wystudzić. Rozpuścić żelatynę i dodać do ciepłych jabłek. Wyłożyć je na biszkopt. Poczekać aż wystygnie i stężeje. Zrobić krem karpatkowy i wyłożyć na mesa jabłkową. Na patelni rozgrzać margarynę, wsypać cukier i wiórki. Zrumienić na złoty kolor i ciepłe wyłożyć na krem. Ostudzić ciasto i schować do lodówki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ptysie z kremem

Komentarze

  • zlosliwiec, 2009-12-18 10:54:52
    zlosliwiec
    1
    Mmmmm. Nigdy bym nie wpadł na to, że jabłecznik / szarlotkę można uzupełnić o wiórki kokosowe. Brawo za pomysł Zestawienie pobudza wyobraźnię i ślinianki też

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem