Jabłecznik z kokosami.

autor: , kategoria: ciasta ucierane, kuchnia polska , dodano: 2009-12-16
  • Jabłecznik z kokosami.

Składniki:

Przygotowanie:

Upiec biszkopt na prostokątnej blasze. Wystudzić. Rozpuścić żelatynę i dodać do ciepłych jabłek. Wyłożyć je na biszkopt. Poczekać aż wystygnie i stężeje. Zrobić krem karpatkowy i wyłożyć na mesa jabłkową. Na patelni rozgrzać margarynę, wsypać cukier i wiórki. Zrumienić na złoty kolor i ciepłe wyłożyć na krem. Ostudzić ciasto i schować do lodówki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • zlosliwiec, 2009-12-18 10:54:52
    zlosliwiec
    1
    Mmmmm. Nigdy bym nie wpadł na to, że jabłecznik / szarlotkę można uzupełnić o wiórki kokosowe. Brawo za pomysł Zestawienie pobudza wyobraźnię i ślinianki też

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe