Krokiety z kapustą i grzybami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2012-09-16
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Krokiety z kapustą i grzybami
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Krokiety z kapustą i grzybami
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krokiety z kapustą i grzybami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Krokiety z kapustą i grzybami

Składniki:

  • mąka [3 ] (szklanki)
  • mleko [1 l]
  • jajka [2 ]
  • sól [1 łyżeczka] (płaska)
  • cukier [1 łyżeczka]
  • kapusta kiszona [1 kg]
  • grzyby suszone [6 dag]
  • cebula [3 ]
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • bułka tarta

Przygotowanie:

Przygotowuję ciasto naleśnikowe, z podanych składników, wyjdzie ok 14 naleśników.

Przygotowanie farszu:

Grzyby suszone myję i moczę. Następnie przez ok 1 godzinę gotuję w wodzie, w której się moczyły. Kapustę gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Grzyby i kapustę odcedzam, studzę i drobniutko kroję. Wrzucam do miski, dodaję pokrojoną w kostkę zeszkloną na maśle cebulę, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Cały farsz przesmażam. Na naleśniki nakładam farsz i zawijam. Zwinięte krokiety obtaczam w jajku i bułce smażę kilka minut na złocisty kolor.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pieczone bataty

Komentarze

  • Meariel, 2012-09-18 10:16:51
    Meariel
    mmmm, wygląda pysznie!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką