Paszteciki na Wigilię

  • Paszteciki na Wigilię

Składniki:

Przygotowanie:

Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 12 godzin ( przykryć folią). Kapustę ugotować i odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Grzyby namoczyć, gotować 30 minut. Dodać do podsmażonej cebulki i poddusić. Kapustę pokroić, dodać cebule z grzybami, popieprzyć.
Ciasto rozwałkować ( ok. 0,5 cm ). Można wykrawać szklanką kółka i nakładać farsz. Ja robię prostokąt ( na długość blachy, na której piekę ) nakładam na niego farsz i zlepiam brzegi.
Wstawić do nagrzanego piekarnika ( 200 stopni ) i piec 20 minut.

Polecam!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 180 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • kropka75, 2009-12-28 08:27:22
    kropka75
    Pycha. Farsz jak na krokiety i bardzo ciekawe ciasto. Szkoda że nie ma fotek.
    Komentarz
  • Eowina1818, 2009-12-28 10:43:58
    Eowina1818
    Brakuję mi jakiejś ciekawej posypki jak np. ziarenka czarnuszki , maku , sezamu itp.
    ale generalnie ciekawy przepis )
    Komentarz
  • bydgoszczanka, 2009-12-28 14:56:50
    bydgoszczanka
    No właśnie, zapomniałam obfocić , jak były gotowe na Wigilię.
    Posypkę daję na bułeczki drożdżowe, tutaj mi nie pasuje.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe