Strogonow

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2012-09-19
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Strogonow
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Strogonow

Składniki:

Przygotowanie:

1. Łopatkę umyć, poroić w grubszą kostkę i smażyć na gorącym oleju, aż nabierze ciemnego koloru ( jest to bardzo ważne, aby sos nie był "blady"). Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
2. Przełożyć mięso z cebulą do wysokiego naczynia, zalać 1,5 l ciepłej wody. Gotować na małym ogniu,dodając: liść laurowy, ziele angielskie, vegetę, sól, magę,suszone grzyby (ważne,aby zachować kolejność).
3. Następnie dodać zesmażone i pokrojone w niezbyt cienkie plastry (3-4 mm) pieczarki.
4. Zalać wszystko pomidorami z puszki bez skóry. Dodać pokrojone w cienkie paski: ogórki konserwowe i paprykę konserwową.
5.Gdy się trochę podgotuje dodać ostrą paprykę, pieprz i papryczkę chilli (wedle uznania).
6.Na koniec przygotować zaklepkę : dobrze wymieszać półtora łyżki mąki z wodą.
7.Zalać gulasz zaklepką, ciągle mieszając.Zagotować.

Podawać w chlebkach wcześniej upieczonych w piekarniku lub na talerzu, robiąc pośrodku "kleks" ze śmietany;)

Zapraszam na: http://pm-radoscgotowania.blogspot.com/

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe