Makaron z piersią, szpinakiem i mozarellą
Składniki:
- kostka mrożonego szpinaku ze śmietaną ((lidl))
- 3 ząbki czosnku
- jedno opakowanie mozarelli
- opakowanie makaronu (tagiatelle lub inny)
- jedna podwójna pierś z kurczaka
- Przyprawy: pieprz, gałka muszkatałowa, bazylia, słodka papryka,szczypta soli
Przygotowanie:
1. Pierś dokładnie umyć,pokroić w kostkę srędniej wielkości, przyprawić wg własnego uznania i zesmażyć na oliwie.
2.Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i wykładamy kostkę zamrożonego szpinaku. Dusimy aż się rozmrozi.
Dodajemy czosnek, troszkę pieprzu i soli, gałkę muszkatołową i odrobinę bazylii. Wszystko razem dusimy, aż szpinak się delikatnie przypiecze.
3. Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu.
4. Do szpinaku dodajemy pierś z kurczaka i podgrzewamy . Pod sam koniec dodajemy pokrojoną w plasterki lub kostkę mozarellę (3/4 opakowania) i czekamy aż się delikatnie rozpuści.
5. Makaron wykładamy na talerz i polewamy przygotowanym farszem. Wszystko posypujemy resztą mozarelli.
Więcej na: http://pm-radoscgotowania.blogspot.com/
Polecany film:
Węglowodany - jakie jeść żeby nie tyć
Komentarze