Spagetti z tuńczykiem

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2012-09-20
  • Spagetti z tuńczykiem

Składniki:

  • Tuńczyknczyk w oleju (sałatkowy) [1 op.]
  • Pomidory z puszki(w okresie wiosenno letnim mogą być świeże) [1 op.]
  • sos pomidorowy [1 op.]
  • koncentrat pomidorowy [1.2 łyżeczki]
  • sól
  • bazylia
  • oregano
  • zioła prowansalskie
  • makaron pełnoziarnisty
  • ser parmezan [30 dag]
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • cebula
  • papryka pepperoni suszona

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy cebulę i czosnek w tym czasie kroimy pomidory(świeże dobrze jest wcześniej obrać ze skórki) wlewamy sos i tuńczyka. Jak zacznie się gotować dodajemy przecier pomidorowy, i przyprawy. Ugotowany makaron polewamy sosem i posypujemy startym parmezanem

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Węglowodany - jakie jeść żeby nie tyć

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką