Mus kawowo-czekoladowy

autor: , kategoria: kremy i musy , dodano: 2012-09-21
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Mus kawowo-czekoladowy
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Mus kawowo-czekoladowy

Składniki:

  • czekolada gorzka [100 g]
  • jajka [6 szt.]
  • cukier [100 g]
  • kawa [60 ml] (espresso)

Przygotowanie:

Czekoladę mieszamy razem z mocną kawą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Żółtka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, aż masa stanie się jasna. Następnie dodajemy do nich masę czekoladową i chwilę miksujemy. Ubite białka delikatne łączymy z masą czekoladową.
Powstały mus przekładamy do pucharków, wierz zawijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z niewielką ilością bitej śmietany. Smacznego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 06 - kasza manna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem