Krewetki w sosie z białego wina

autor: , kategoria: owoce morza , dodano: 2012-09-27
  • Krewetki w sosie z białego wina

Składniki:

Przygotowanie:

Mrożone krewetki przelać wrzątkiem na druszlaku.
Na patelni/ w szerokim garnku roztopić masło i dodać przeciśniety przez praskę czosnek. Dodać krewetki i smażyć około 8 min- do miękkości -można na trochę przykryć garnek i dusić.
Dodać pokrojoną natkę pietruszki- swieżą nie mrożoną po 2 min dodać ser pleśniowy. Poczekać 2 min aż się rozpuści następnie wlać wino i dusić około 2 min.

Nie należy przesadzać z winnem gdyż później sos może nie przyjemnie piec, lepiej podać dodatkową lampkę do już gotowego posiłku. Należy dusić przez chwilę by część alkoholu wyparowała.

Podawać osobno krewetki na płaskim talerzu i osobno sos w miseczce. Maczać bagietki w sosie. Smacznego!:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe