Żeberka w porach.

autor: , kategoria: z wieprzowiny, kuchnia polska , dodano: 2009-12-16
  • Żeberka w porach.

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso natrzeć solą i papryką. Podsmażyć na oleju. Dodać szalotki, zalać szklanką octu i sokiem. Dodać miód i wymieszać. Przełożyć do brytfanny i piec w 200 stopniach przez 45 minut. W tym czasie oczyścić pora, pokroić na grube krążki, chili na cieniutkie. Na 20 minut przed końcem pieczenia włożyć pora i chili do mięsa. Ketchup rozmieszać ze szklanką wody, podlać mięso i piec do miękkości.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • zlosliwiec, 2009-12-18 10:51:27
    zlosliwiec
    Kolejny ciekawy przepis jestem pod wrażeniem. Rozumiem, że ketchup można zastąpić pomidorami lub koncentratem pomidowowym?
    Komentarz
  • bydgoszczanka, 2009-12-19 15:31:01
    bydgoszczanka
    Pewnie tak Nie próbowałam.
    Komentarz
  • zlosliwiec, 2009-12-30 00:30:04
    zlosliwiec
    2
    W takim razie wersji ze świeżymi pomidorami dałbym piątkę, a ketchupowej daję 4.5

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe