Roladki z fetą i pomidorem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, z drobiu , dodano: 2012-09-30
  • Roladki z fetą i pomidorem

Składniki:

Przygotowanie:

Fileta myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół tak żeby powstały 4 cienkie kotleciki. Rozbijamy, żeby stały się ciensze dzięki czemu łatwiej będzie je zwinąć.
Przygotowujemy "nadzienie": fetę rozgniatamy widelcem i dodajemy pokrojone drobno pomidory, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Takim nadzieniem smarujemy kotlecika, a następnie zwijamy go w roladkę. Smażymy na rozgrzanej oliwie.

Roladki są bardzo soczyste, ja serwuję je z ryżem polanym "sosem", który wycieka z wnętrza roladki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem