Kieszonki z fetą, oliwkami i pomidorami suszonymi

autor: , kategoria: przekąski na zimno, przekąski na ciepło , dodano: 2012-10-03
  • Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Kieszonki z fetą, oliwkami i pomidorami suszonymi
    Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Kieszonki z fetą, oliwkami i pomidorami suszonymi
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kieszonki z fetą, oliwkami i pomidorami suszonymi
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kieszonki z fetą, oliwkami i pomidorami suszonymi

Składniki:

Przygotowanie:

Rolkę ciasta francuskiego (musi być zimne z lodówki) rozwijamy na blacie. Można, ale nie trzeba rozwałkować posypując mąką.

Ciasto kroimy na 6 lub 8 kwadratów (w zależności od tego jakiej wielkości kieszonki chcemy robić). Ja kroiłam na 6 kwadratów.

Na środek każdego kwadratu kładziemy trochę sera feta, pokrojonych oliwek i pomidor suszony.

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni z termoobiegiem góra dół (200 stopni bez termoobiegu).
Pieczemy aż kieszonki się zarumienią.

Podajemy ciepłe, ale nie gorące, bo farsz parzy.
Następnego dnia na zimno smakują naprawdę równie dobrze.

Super przekąska lub dodatek na przykład do barszczu.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • ziomaska, 2012-10-04 23:06:34
    ziomaska
    Napewno są przepyszne, aż mi ślinka cieknie jak patrzę na zdjęcie.
    Proste do przygotowania Super przekąska
    Komentarz
  • cowie, 2012-10-05 12:09:26
    cowie
    Polecam zrobić, pracy przy tym tyle co nic, a są smaczne i sycące
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe