Sernik na zimno

autor: , kategoria: serniki, Wielkanocne potrawy, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-12-16
  • Sernik na zimno

Składniki:

Przygotowanie:

Galaretkę sporządzić według przepisu na opakowaniu, ale użyć połowę przewidzianej w przepisie ilości wody. Odstawić do ostygnięcia.
Mleko zagotować z cukrem waniliowym, lekko ostudzić, dodać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia. Do garnka wbić jajka, margarynę i cukier. Garnek postawić na płytce i na bardzo małym gazie, cały czas mieszając, rozpuścić i połączyć te składniki. Masa musi być gorąca, ale nie za bardzo, żeby jajka zbytnio się nie ścięły. Ostudzić, dodać serki homogenizowane, wlać przez sitko mleko z rozpuszczoną żelatyną. Całość przelać do tortownicy i schłodzić w lodówce, aż masa stężeje, zalać wystudzoną galaretką.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Komentarze

  • ewelline, 2010-08-22 00:39:09
    ewelline
    kwiatki tez do jedzenia ? hihi dobry przepis, ale ja wole z sernikiem na zimno pokombinować, ten sernik jest dla mnie za ubogi, żadnych owoców, jeden kolor galaretki
    Komentarz
  • kropka75, 2010-09-09 19:14:29
    kropka75
    Wygląda ślicznie. Szkoda że nie lubię serników na zimno.
    Komentarz
  • Susanna, 2010-12-14 12:10:01
    Susanna
    Jaka pojemność serków waniliowych? Małe czy duże?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe