Camembert panierowany

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2012-10-06
  • Mniam: 7
    Mniam zdjęcie! Camembert panierowany
    Mniam: 7
    Mniam zdjęcie! Camembert panierowany

Składniki:

Przygotowanie:

Mega prosty w przygotowaniu ale za to jaki pyszny ser.
Niektórzy dzielą krążki sera na pół ale ja wolę całe:)

Ser camembert (o dowolnym smaku) maczamy w rozmąconym jajku z dodatkiem soli, następnie w bułce tartej (doprawionej mieszanką przypraw) i jeszcze raz w jajku i bułce.
Należy uważać żeby panierka szczelnie otaczała ser. Krążki smażymy kilka minut na patelni z rozgrzanym olejem (na złocisty kolor). Obracamy delikatnie.
Odsączamy na papierowym ręczniku i pałaszujemy od razu, póki trzyma temperaturę, a środek jest apetycznie płynny:)

Rewelacyjnie smakuje z żurawiną i dodatkiem mieszanki sałat:)

Polecam i życzę smacznego:)

    Śr. ocena: 4.94 / recenzji: 8 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Francuska Fantazja, 2012-10-06 10:50:26
    Francuska Fantazja
    3
    Uwielbiam ten sposób przygotowania camemberta! Podsunęłaś mi właśnie pomysł na dzisiejszy obiad!
  • the rock, 2012-10-06 13:03:23
    the rock
    Życzę więc smacznego
    Komentarz
  • ewelline, 2012-10-06 18:23:53
    ewelline
    Mega kaloryczna pyszność
    Komentarz
  • the rock, 2012-10-06 20:39:14
    the rock
    Oj tak, mega ale od czasu do czasu
    Komentarz
  • iceflower, 2012-10-08 10:48:51
    iceflower
    3
    Też bardzo lubię i smażę w całości, podaję z żurawiną, ale niezbyt często sobie pozwalam na takie przyjemności. Polecam do tego celu camembert light z Lidla - lekki, smaczny i bez chemii, zawsze to ciut lżej wychodzi, mniejsza bomba kalorii.
  • _agnessa_, 2012-10-08 13:55:59
    _agnessa_
    przystawka grzechu warta
    Komentarz
  • just_me, 2013-02-24 16:49:41
    just_me
    0
    cudo! szybkie, smaczne, sycące mniam mniam
  • misianka, 2013-07-01 21:12:06
    misianka
    0
    też lubię właśnie z żurawną
    bardzo dobry jest także żólty ser panierowany, w sumie każdy można wykorzystać ser, który na zimno jest nie za dobry - usmażenie poprawia smak
  • waniliowy_dzem, 2014-01-09 22:17:07
    waniliowy_dzem
    0
    Swietnie smakuje
    Duzy plus za pomysl
  • bartoszrompala, 2014-01-12 22:59:20
    bartoszrompala
    0
    proste danie a z żurawiną jest boskie w smaku uwielbiam to
  • studentkaAM, 2014-10-01 18:13:38
    studentkaAM
    0
    Super pomysł na alternatywę dla mięsnego obiadu Proste, szybkie, niestety bardzo kaloryczne
  • xlarsonx, 2015-07-14 15:14:23
    xlarsonx
    0
    również uwielbiam

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe