Trufle Czekoladowe z Rumem

autor: , kategoria: przekąski na zimno, ciasteczka , dodano: 2012-10-09
  • Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! Trufle Czekoladowe z Rumem
    Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! Trufle Czekoladowe z Rumem

Składniki:

Przygotowanie:

Masło wymieszać z cukrem pudrem na gładki puszysty krem następnie dodać kakao, kawę, serek mascarpone, pokruszone hernatniki i dokładnie wymieszać. Następnie dodać whisky, orzechy oraz migdały i ponownie całość wymieszać. Gotową masę odstawić do lodówki na 40 min.
Formować kuleczki - do środka można dodać po 1 migdale. Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych lub czekoladzie lub w kakao. Gotowe trufelki włożyć do lodówki na 4 godz.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe