Rogaliki orzechowe

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2009-12-16
  • Rogaliki orzechowe

Składniki:

  • mąka pszenna [2 szklanki]
  • masło [20 dag]
  • cukier puder [10 dag]
  • orzechy włoskie [10 dag] (zmielone)

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na 30 min do lodówki. Formować z ciasta krótkie wałeczki o średnicy ok. 1 cm i wyginać je w podkówki. Ułożyć na blasze do pieczenia i upiec w piekarniku nagrzanym do 190C (ok. 10–15 min) na złoty kolor. Gorące można posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 16

Polecany film:

Ciasteczka czekoladowe z polewą

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem