Ciasto herbatnik

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2012-10-23
  • Ciasto herbatnik

Składniki:

  • herbatniki [2 op.]
  • budyń waniliowy [2 op.]
  • mleko [1 l]
  • margaryna [1 kostka]
  • masa czekoladowa lub krówka [1 op.]
  • krakersy [1 op.]
  • dżem jagodowy [1 szt.]
  • migdały [1 op.]
  • śmietana 30% lub 36% [800 g]

Przygotowanie:

Na spód blachy ułożyć herbatniki. Na to ugotowany budyń zmiksowany już z margaryną, znowu warstwa herbatników, masa czekoladowa lub krówkowa (wdł. uznania), na to krakersy, dżem jagodowy, śmietanę ubić z cukrem pudrem i dać na dżem. Posypać prażonymi migdałami i wstawić na minimum 2 godziny do lodówki. Polecam:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto winogronowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe