Pierogi ruskie

autor: , kategoria: pierogi , dodano: 2012-10-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi ruskie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi ruskie
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi ruskie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi ruskie
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi ruskie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi ruskie
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi ruskie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi ruskie
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi ruskie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi ruskie

Składniki:

  • CIASTO
  • mąka [1 kg]
  • jajka [2 szt.]
  • margaryna [2 łyżki]
  • sól
  • woda
  • FARSZ
  • ziemniaki [10 szt.]
  • ser biały [500 g]
  • cebula [4 szt.]
  • pieprz czarny
  • sól
  • majeranek

Przygotowanie:

Mąke wsypać do miski, dodać lekko roztrzepane jajka i margarynę, wszystko zalać szklanką gorącej wody i wymieszać, później stopniowo dodawać już letnią wodę i wyrobić gładkie ciasto. Margaryna sprawi że ciasto będzie elastyczne.

Farsz: Ugotowane ziemniaki i biały ser przecisnąć przez praskę dodać do tego usmażoną cebule, wszystko wymieszać razem z przyprawami (przyprawy wdł. uznaniaa majeranek jak kto lubi. Ja czasami go daję a czasami nie )

Rozwałkować ciasto i formować pierogi.

Używam specjalnego przyrządu do robienia pierogów.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 90 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: farsz do świątecznych pierogów

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką