Lekkie placuszki z cukinii

autor: , kategoria: przekąski na zimno, przekąski na ciepło , dodano: 2012-10-26
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Lekkie placuszki z cukinii
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Lekkie placuszki z cukinii

Składniki:

  • cukinia [3 szt.]
  • marchew [2 szt.]
  • cebula [2 szt.] (średniej wielkości)
  • jajka [1 szt.]
  • mąka [4 łyżki]
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Cukinie ścieramy na dużych oczkach, a następnie mocno odsączamy.

2. Dodajemy startą również na grubych oczkach marchewkę i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.

3. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy mąkę i jajko i z tak przygotowanej masy na rozgrzanej patelni formujemy i pieczemy średniej wielkości placuszki.


Jeśli chcesz aby Twoje placuszki były bardziej zwięzłe dodaj więcej mąki

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 11

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście naleśnikowym z warzywami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta