Fociaccia z cebulą

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, placki , dodano: 2012-10-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fociaccia z cebulą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fociaccia z cebulą
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fociaccia z cebulą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fociaccia z cebulą
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fociaccia z cebulą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fociaccia z cebulą

Składniki:

  • mąka pszenna [500 g]
  • drożdże [30 g]
  • woda [200 ml]
  • cebula biała [2 ] (duże)

Przygotowanie:

1. Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie (nie trzeba czekać aż wyrosną)

2. Do mąki dodać drożdże, 2 łyżki oliwy i 1/2 łyżeczki soli

3. Ciasto bardzo dobrze zagnieść ok. 10-15 minut

4. Zostawić do wyrośnięcia na 40 - 50 minut

5. Po wyrośnięciu ponownie wyrobić

6. Rozłożyć na blaszce i zrobić w nim wgniecenia, posmarować 2 łyżkami oliwy rozrobionej z wodą i posypać solą

7. Posypać suszonymi ulubionymi przyprawami i ziołami, oraz skrojoną w piórka cebulą.

8. Piec ok. 15 - 20 minut w 240 - 250'C

Życzę smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z dynią i szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem