Talarki z pieczenią lub szynką

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2009-12-16
  • Talarki z pieczenią lub szynką

Składniki:

  • chleb tostowy [4 ] (kromki)
  • masło (do posmarowania chleba)
  • jabłka [1 szt.]
  • sok z cytryny [1 łyżeczka]
  • ananas [1 plaster]
  • korniszony [2 szt.]
  • majonez [2 łyżki]
  • śmietana [1 łyżka]
  • orzechy włoskie [6 szt.]
  • sól [1 szczypta]
  • cukier [1 szczypta]
  • szynka [12 plastrów] (lub pieczeń)

Przygotowanie:

Seler i jabłko obrać i zetrzeć na małych otworkach tarki do jarzyn, skropić sokiem z cytryny. Plaster ananasa i korniszony drobno pokroić, połączyć z jabłkiem i selerem, wymieszać z majonezem, śmietaną, solą i cukrem. Za pomocą małej okrągłej foremki wyciąć z chleba 12 kółek, posmarować je masłem. Przygotowaną sałatkę kopiasto nałożyć na talarki z chleba, przykryć plasterkami pieczeni (szynki), udekorować połówkami orzecha.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką