Filety w zalewie pomidorowej

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2012-11-02
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Filety w zalewie pomidorowej
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Filety w zalewie pomidorowej
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Filety w zalewie pomidorowej
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Filety w zalewie pomidorowej

Składniki:

  • filet panga lub mintaj [1 kg]
  • ocet [12 łyżek]
  • woda [2 szklanki]
  • przecier pomidorowy [1 szt.]
  • keczup [5 łyżek]
  • cukier [3 łyżki]
  • olej [0.75 szklanki]
  • pieprz
  • sól
  • ziele angielkie [10 szt.]
  • ogórek konserwowy [6 szt.]
  • cebula [3 szt.]

Przygotowanie:

Filety umyć, pokroić w małe kawałki opanierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju. Przełożyć do miski.

Do garnka pokroic ogórki, cebule dodać wszystkie składniki tj. ocet, wodę, przecier pomidorowy, keczup, cukier, olej, pieprz, sól, ziele angielskie, wszystko wymieszać i zagotować, gotować ok. 5 minut na małym ogniu.

Tak przygotowaną zalewą zalać usmażone wcześniej filety, wszystko delikatnie wymieszać i odstawić na pół dnia.

Polecam, bardzo smaczne :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Filetowanie ryb

Komentarze

  • wiluska, 2012-11-04 20:32:22
    wiluska
    Wygląda pysznie i na pewno spróbuję Tylko jedna uwaga- wszystkie ryby, tylko nie panga (i wcale nie z powodów smakowych)
    Komentarz
  • monisia22i, 2012-11-05 08:41:36
    monisia22i
    Wygląda pysznie i też tak smakuje Ja zawsze daję filet z mintaja
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką