Kurczak Chow Mani

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia chińska / wietnamska , dodano: 2012-11-04
  • Kurczak Chow Mani

Składniki:

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190C.
Umieść kawałek folii (ok. 30x40cm) na blachę do pieczenia i nalej na środku 5ml oleju. Połóż na środku pierś z kurczaka i polej 30ml wody. Zamknij szczelnie folię wokół kurczaka tak aby miał luźno. Piecz kurczaka w piekarniku przez 30-35 minut. Wyjmij kurczaka z piekarnika, pozostaw go do ostygnięcia.
Pokrój cebulę, czosnek, imbir i strączki groszku. Ugotować makaron w dużym garnku wg zaleceń na opakowaniu.
W międzyczasie, w woku wymieszać cebulę i starty imbir na dużym ogniu przez 2-3 minut, aż cebula się zmiękczy. Dodaj czosnek, groszek strączkowy i przyprawę. Dodaj makaron i pokrojonego kurczaka do woka.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe