Kurczak Chow Mani

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia chińska / wietnamska , dodano: 2012-11-04
  • Kurczak Chow Mani

Składniki:

  • makaron Chow Main [175 g]
  • olej słonecznikowy do smażenia [2 łyżki]
  • cebula [90 g]
  • czosnek [6 g]
  • groszek cukrowy - strąki [175 g]
  • pierś z kurczaka [225 g]
  • sos sojowy [30 ml]
  • imbir [10 g]
  • przyprawa pięciu smaków [1 op.]

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190C.
Umieść kawałek folii (ok. 30x40cm) na blachę do pieczenia i nalej na środku 5ml oleju. Połóż na środku pierś z kurczaka i polej 30ml wody. Zamknij szczelnie folię wokół kurczaka tak aby miał luźno. Piecz kurczaka w piekarniku przez 30-35 minut. Wyjmij kurczaka z piekarnika, pozostaw go do ostygnięcia.
Pokrój cebulę, czosnek, imbir i strączki groszku. Ugotować makaron w dużym garnku wg zaleceń na opakowaniu.
W międzyczasie, w woku wymieszać cebulę i starty imbir na dużym ogniu przez 2-3 minut, aż cebula się zmiękczy. Dodaj czosnek, groszek strączkowy i przyprawę. Dodaj makaron i pokrojonego kurczaka do woka.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pascha wielkanocna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką