Warstwowa z jajkiem i tunczykiem

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia polska , dodano: 2012-11-06
  • Warstwowa z jajkiem i tunczykiem

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka obrac,oddzielic bialka od zoltek.Bialka posiekac na drobno w malakserze lub recznie.Wysypac pierwsza warstwe do szklanej miski.Uklepac,posolic,dodac pieprz.Posiekac 3 ogorki konserwowe oraz 3 kiszone razem z jedna cebula na drobno w malakserze lub recznie.Odcisnac z wody i wysypac kolejna warstwe na bialko.Polozyc warstwe majonezu.Dodac pieprz i sol.Tunczyka odsaczyc z zalewy i wysypac na salatke.Nastepnie wartwa z ogorkow i cebuli,na to znow tunczyk,potem majonez,pieprz i sol.Na koniec posiekane zoltka.Salatke mozna wzbogacic dajac jedna warstwe startego zoltego sera do srodka.Dobra propozycja na domowe imprezy,smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe