Pomidory faszerowane

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2012-11-11
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Pomidory faszerowane
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Pomidory faszerowane

Składniki:

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i czosenk posiekać i podsmażyc na patelni, jak się juz trochę podsmazy dołozyc mieso i razem krótko podsmażyć mięso ma tylko zmienić kolor. Ryż i mięso ostudzić. W tym czasie pomidory umyć, odkroić im czapeczki i wydrążyć ze środka miąższ (*nie wyrzucać, przełożyć go do garnuszka). W misce wymieszać ryz z mięsem, jajkiem i przyprawami. Pomidory lekko solimy w środkui i nadziewamy mięsno ryżowym farszem, przykrywamy czapeczkami, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekamy ok 20-30 minut.

*Z odłożonego miąższu mozna zrobić sos pomidorowy, który można potem użyć do pasty, lub do klopsików, albo na jego bazie ugotować zupę pomidorową.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 75 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe