Zupa grzybowa z krajanką

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2012-11-12
  • Zupa grzybowa z krajanką

Składniki:

  • wywar kostno–jarzynowy [2 l]
  • grzyby suszone [50 g]
  • podgrzybek [350 g]
  • kurka [200 g]
  • cebula [2 szt.]
  • olej [3 łyżki]
  • sól, pieprz do smaku [1 szczypta]
  • natka pietruszki1
  • makaron [250 g] (krajanka)

Przygotowanie:

Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodajemy do naszego wywaru i doprawiamy solą i pieprzem dla smaku. Całość podajemy z natką pietruszki.
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem