Rukola w miodzie

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2009-12-17
  • Rukola w miodzie

Składniki:

  • pomidory [5 szt.] (duże)
  • ser parmezan [100 g] (w kawałku)
  • ocet winny [2 łyżki]
  • miód [1 łyżka] (płynny)
  • oliwa
  • rukola [2 pęczki]
  • kolendra [1 łyżeczka] (ziarna!)
  • sól
  • pieprz
  • szynka [6 plastrów]

Przygotowanie:

Umytą i osuszoną rukole rwiemy na mniejsze kawałki.Pomidory tniemy w ósemki,parmezan kroimy w cienkie plastry a szynke na drobniejsze kawałki.


Ziarna kolendry tłuczemy w moździerzu,jeśli go ktoś nie posiada można zastąpić deską do krojenia i tłuczkiem do mięsa;)

Do kolendy dodajemy ocet winny oraz miód.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem,wlewamy oliwę.

Sosem kolendrowo-miodowym polewamy wcześniej przygotowaną sałatke.

Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka Cezar z kurczakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką