Trufle szampańskie PychOlki

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2012-11-17
  • Trufle szampańskie PychOlki

Składniki:

Przygotowanie:

W garnuszku roztopić czekolady, dodać 2 łyżki wody by zapobiec przypaleniu. Po roztopieniu dodać kawę/szampan, miód i wymieszać.
Masę schować do lodówki na 40-60 minut (w zależności do lodówki), sprawdz po danym czasie czy masa się lepi, powinna być konsystencji plasteliny.
Gdy masa jest gotowa ulepić niewielkie kulki, obtoczyć w kakale i tak powstały efektowne domowe trufle szampańskie :).

PychOlki. Pycha blog kulinarny.
http://pycholki.blogspot.com

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 14

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe