Trufle szampańskie PychOlki

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2012-11-17
  • Trufle szampańskie PychOlki

Składniki:

  • czekolada gorzka [1 ] (tabliczka)
  • czekolada mleczna [1 ] (tabliczka)
  • kakao [0.5 szklanki]
  • szampan [4 łyżki] (dla abstynentów rozpuszczalna kawa)
  • miód [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

W garnuszku roztopić czekolady, dodać 2 łyżki wody by zapobiec przypaleniu. Po roztopieniu dodać kawę/szampan, miód i wymieszać.
Masę schować do lodówki na 40-60 minut (w zależności do lodówki), sprawdz po danym czasie czy masa się lepi, powinna być konsystencji plasteliny.
Gdy masa jest gotowa ulepić niewielkie kulki, obtoczyć w kakale i tak powstały efektowne domowe trufle szampańskie :).

PychOlki. Pycha blog kulinarny.
http://pycholki.blogspot.com

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 14

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto winogronowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem