Skrzydełka smażone Buffalo

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, z drobiu , dodano: 2012-11-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Skrzydełka smażone Buffalo
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Skrzydełka smażone Buffalo

Składniki:

Przygotowanie:

Rozgrzać dużo oleju arachidowego we frytkownicy nastawionej na temperaturę 190°C. (Lub na patelni)

Odciąć końce skrzydełek i przekroić każde na dwie części. Gotować przez 10-12 minut. Dobrze odcedzić.

Obtoczyć skrzydełka w mące. Zanurzyć w roztrzepanym jajku wymieszanym z olejem i obsypać tartą bułką. Przyprawić solą, pieprzem i papryką.

Smażyć w głębokim tłuszczu przez 5-6 minut lub do zrumienienia. Podawać z ulubionym ostrym, aromatycznym sosem.

źródło: "Sztuka gotowania na co dzień" Paul Martin

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem