BANOFFEE PIE

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2012-11-28
  •  BANOFFEE PIE

Składniki:

Przygotowanie:

1. Herbatniki ugnieść na miazgę, margarynę rozpuścić, połączyć herbatniki z margaryną, przełożyć do wyłożonej folią tortownicy. Ułożyć równo łyżką spód ciasta.
2. Banany pokroić w plasterki. Najlepiej 2 banany na jedną warstwę. Położyć pierwszą warstwę bananów.
3. Puszkę Toffee otworzyć. Wyłożyć na banany warstwę toffi (1/2 puszki).
4. Śmietankę ubić z śnieżką na twardą masę. Podzielić na dwie części. Wyłożyć na toffee jedną część śmietanki.
5. Powtórzyć proces: banany, toffee, śmietanka.
6. Na wierzch wyłożyć dekoracyjnie ostatnią część bananów i posypać startą czekoladą.
7. Włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.

INFORMACJE DODATKOWE
Nie krój wszystkich bananów od razu, aby nie ściemniały.Spód ciasta można przygotować również na bardziej skomplikowany sposób. Wystarczy dodać do ciastek pokruszone migdały i orzechy laskowe. Wszystko wyłożyć do tortownicy i zapiec przez 10 - 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Bez pieczenia też dobre :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • myszka1717, 2012-11-28 14:13:53
    myszka1717
    Zdjęcie Dopinam do przepisu
    Komentarz
  • myszka1717, 2012-11-28 14:13:58
    myszka1717
    Zdjęcie Dopinam do przepisu
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe