wołowina z suszonymi owocami

autor: , kategoria: z wołowiny, kuchnia polska , dodano: 2012-11-30
  • wołowina z suszonymi owocami

Składniki:

Przygotowanie:

rewelacyjne mięsko z suszonymi owocami
najlepiej przygotować w prodiżu, ale można tez dusić w garnku
dobrej jakości wołowina - pokrojona w plastry 1,5 kg
posypujemy tylko pieprzem
dodajemy pokrojoną na plastry cebulę - 4 duże
polewamy niewielką ilością oleju i dusimy
gdy sosik wyparowuje dodajemy wodę, 2 kostki rosołowe i łyżkę octu winnego
później dorzucamy suszone owoce - morele (150g) , śliwki (250g) i żurawinę (100g) (najlepiej bakalland - bo super się duszą)
dusimy wszystko aż mięsko będzie miękkie
palce lizać - dajcie znać jak smakowało :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 180 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • kasia milka, 2012-11-30 13:53:05
    kasia milka
    zapomniałam dodać, że według uznania możecie zwiększyć ilość suszonych owoców w potrawie,
    ja zazwyczaj dodaję więcej suszonych śliwek - bo tak lepiej smakuje mojej rodzinie
    jeżeli kupujecie bakalie i owoce suszone - teraz trwa loteria bakallandu - bakalmat
    może szczęście się do nas usmiechnie
    PS mięsko podaję z ziemniaczkami, ryżem lub makaronem
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe