Mięsne naleśniki na ostro PychOlki

autor: , kategoria: z drobiu, naleśniki , dodano: 2012-12-01
  • Mięsne naleśniki na ostro PychOlki

Składniki:

  • FARSZ
  • kurczak [2 szt.] (filety)
  • papryka pepperoni [2 szt.]
  • ziele angielskie [4 szt.]
  • koncentrat pomidorowy [200 ml]
  • pieprz cayenne [0.75 łyżeczki]
  • sól (szczypta)
  • bazylia (szczypta dla smaku)
  • naleśniki
  • mąka [1 szklanka]
  • mleko [0.75 szklanki]
  • jajka [1 szt.]
  • olej (do smażenia)

Przygotowanie:

Filety pokroić na niewielkie kawałki, wkroić papryczki, smażyć.

Mąkę, mleko i jajko zmiksować, masę wylać na patelnię z olejem, usmażyć. Po usmażeniu naleśniki odstawić na talerzu.

Mięso zalać koncentratem, całość doprawić pieprzem, solą, zielem angielskim, bazylią, dusić na małym ogniu.
Po ok. 8-10 minutach duszenia, nakładać porcjami mięso na pojedynczy naleśnik, zawinąć i gotowe.

Bloga kulinarny http://pycholki.blogspot.com

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jak zrobić naleśniki (ZAJAWKA)

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe